Bedrijven en influencers samen helpen groeien

Wij maken het leven graag makkelijker. Urenlang zoeken naar (micro)influencers of naar bedrijven die open staan voor een samenwerking is dat niet. Juist daarom zijn we met Influencer Zoekmachine gestart. Ons platform maakt influencer marketing makkelijk en overzichtelijk voor iedereen. Wij verbinden en helpen groeien. Ons platform biedt mooie kansen voor bedrijven die met influencer marketing willen starten, maar ook juist voor creatieve makers die op zoek zijn naar leuke samenwerkingen. 

“Influencers zijn in een unieke positie om je bedrijf verder te helpen”

Ook toen ik net begon met YouTube zat ik al vol creatieve ideeën. Alleen was ik voor bedrijven toen een stuk minder interessant, tenminste als ik het aantal aanvragen voor een samenwerking vergelijk met toen en nu…

Govert Sweep – Oprichter InfluencerZoekmachine.nl

& YouTuber met 85.000.000+ totaal bereik.

 

Influencer marketing, klinkt spannend...

Als je nog nooit iets met influencer marketing hebt gedaan, begrijpen we dat het best een beetje spannend kan zijn. Het is tenslotte helemaal nieuw, maar wees gerust, bij ons zit je helemaal goed. Bij ons draait het namelijk niet om een gigantisch bereik, maar om de kracht van samenwerkingen. Daarom vind je op ons platform influencers met een groot en klein bereik. De laatste groep worden ook wel micro-influencers genoemd. Dit zijn vaak creatievelingen die zich op een bepaalde niche hebben gericht of net zijn gestart. Hierdoor is het aantal volgers lager als bij de grotere influencers, maar deze volgers zijn vaak wel ontzettend betrokken. Daar kunnen bedrijven hun voordeel mee doen. Zo kun je op een laagdrempelige manier starten en wennen aan deze nieuwe manier van samenwerken. Start met een barter-deal, een eenmalige samenwerking, een kleine campagne of pak het direct groots aan. De keuze is aan jou!

“Meer kansen om je bedrijf, groot of klein op de kaart te zetten”.

Als rasechte ondernemer ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn bedrijf in de spotlights te zetten. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en kansen te pakken…

Richard de Meijer – Oprichter InlfuencerZoekmachine.nl

& eigenaar van kledingwinkel MAN in HORST

Haal het meeste uit je dag

Wij halen graag het beste uit elke dag, tenslotte is elke dag een nieuwe kans om het nog beter te doen. Het is dan ook niet voor niets dat wij grootse plannen hebben voor ons platform. Voor ons is Influencer Zoekmachine dan ook meer dan een platform waar bedrijven en influencers elkaar kunnen vinden. Het is voor ons namelijk de manier om enthousiaste ondernemers, bedrijven en influencers te helpen groeien en online te laten stralen. 

De nieuwe manier van marketing

“Influencers zijn in een unieke positie om je bedrijf verder te helpen”

Ook toen ik net begon met YouTube zat ik al vol creatieve ideeën. Alleen was ik voor bedrijven toen een stuk minder interessant, tenminste als ik het aantal aanvragen voor een samenwerking vergelijk met toen en nu. Toch denk ik dat ik als minder bekende maker met een paar duizend volgers -ook wel micro influencer genoemd- een hoop had kunnen betekenen voor verschillende bedrijven. Influencers zijn namelijk vaak in een unieke positie om bedrijven online verder te helpen.

Ook als kleine influencer bereik je al snel duizenden mensen en als die in de doelgroep vallen van het bedrijf kan dat een flinke boost geven. Om mij heen zie ik veel getalenteerde makers die een klein, maar effectief bereik hebben opgebouwd. Helaas zijn deze micro-influencers voor veel bedrijven niet goed vindbaar. Door deze tool te ontwikkelen hopen we deze jonge creatievelingen een boost te kunnen geven in hun carrière. 

Voor bedrijven die willen beginnen met deze nieuwe manier van marketing is een samenwerking met een micro influencer een mooie kans om te starten. Grote influencers hanteren namelijk vaak hoge prijzen, hebben een waslijst aan voorwaarden en zijn vaak alleen te bereiken via een tussenpersoon. Kleinere influencers zijn daarentegen vaak al blij met een barterdeal of een kleine vergoeding en doen extra hun best om samen met jou een succesvolle campagne neer te zetten. Met Influencer Zoekmachine brengen wij bedrijven en creatieve makers bij elkaar, waardoor hopelijk meer mensen in staat zijn om hun passie te volgen. 

Govert Sweep – Youtuber

Jonge creative makers en influencers

“Meer kansen om je bedrijf, groot of klein op de kaart te zetten”.

Als rasechte ondernemer ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn bedrijf in de spotlights te zetten. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en kansen te pakken. Daarom ging ik al vrij snel op zoek naar influencers die mij en mijn bedrijf wilden en konden helpen. Dit bleek echter een stuk lastiger dan verwacht. Nu laat ik mij niet zomaar uit het veld slaan, dus belde ik Govert. Hij zou mij als “Youtuber en influencer” vast op weg kunnen helpen. Ik nodigde hem daarom uit voor een etentje, maar al vrij snel bleek het ook voor zijn eigen projecten vaak een pittige klus om geschikte influencers te vinden. De rest van de avond ging het nergens anders meer over. Het idee voor de Influencer Zoekmachine was geboren.

We denken beide dat influencers een belangrijke rol kunnen spelen in de marketing voor bedrijven, maar alleen wanneer dit goed gebeurt. Een samenwerking moet namelijk passend en eenvoudig te vinden zijn. Grotere influencers zijn vaak goed te vinden, maar zijn vaak duur door landelijke bekendheid. Dat is logisch, maar als lokaal bedrijf heb je daar weinig aan, terwijl je hiervoor wel de hoofdprijs moet betalen. Ons platform biedt daarom niet alleen plek aan de gevestigde namen, maar juist ook aan jonge creative makers en influencers die zichzelf op de kaart willen zetten en op zoek zijn naar mooie samenwerkingen. Voor bedrijven is dat de ideale kans om low-key te kunnen starten met influencer marketing. 

Richard de Meijer – Ondernemer