Influencer Zoekmachine
Influencer Zoekmachine

Esther – Inspireren en motiveren

Ik ben Esther, ben 30 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben sober coach, maar wordt door mijn Instagram ook weleens ”Sobriety Influencer” genoemd. Helemaal goed, want ik doe niets liever dan mensen positief beïnvloeden met mijn fijne alcoholvrije leven.

Ik ben begin 2021 dit Instagram kanaal begonnen omdat ik werkelijk niemand kon vinden van mijn eigen leeftijd, die een alcoholvrij leven als iets super fijns en moois omschreef. Ik voelde dat ik in dit gat mocht springen en dat heeft me geen windeieren gelegd.

 

Hoe ik dat gedaan heb? Ik vond het doodeng om op camera te praten en zag mezelf helemaal niet als een vlogger, laat staan een influencer, maar de wens was er wel! Ik ben eerst heel goed gaan kijken naar mensen die al waren waar ik wilde zijn. Grote accounts, met een goed verhaal. Hoe houden zij de camera vast, hoe praten ze in de camera, maar vooral; hoe authentiek zijn ze? Want dat laatste vond ik het allerbelangrijkst.

Ik help mensen om minder te drinken of helemaal te stoppen, en dat doe ik vanuit mijn eigen ervaring en struggle rondom alcohol. Dus hoe belangrijk is het dat ik eerlijk ben tegenover mijn volgers zodat ze herkenning kunnen vinden, dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is maar ook mijn mindere dagen wel eens vastleg. Mijn volgers hebben recht op een échte ik. Zoals ik mijn alcoholvrij zijn ook ervaar. Het leven voelt weer écht en dat wil ik zo graag overbrengen. Ik zie dit ook als enorme kracht voor iedereen die zichtbaar wil zijn online. Blijf altijd jezelf. En als je het op een dag niet voelt om zichtbaar te zijn, sla dan even over.

 

Ik promoot af en toe een merk van iemand anders, omdat ik er zelf dol enthousiast over ben. Dus ik test altijd eerst en dan krijgen ze een eerlijk verhaal. Hierdoor kom het ook vaak voor dat ik ’nee’ zeg tegen een leuke klus. Maar ook hierin blijf ik weer dicht bij mezelf.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *